Lampu Isyarat Ajak ‘Bergurau’. Hijau Tak Sampai Sesaat, Kembali Merah

 

Kewujudan lampu isyarat yang diletakkan di sesetengah jalan adalah untuk mengawal lalu lintas jalan raya. Dengan adanya lampu isyarat ini, lalu lintas kenderaan menjadi lebih teratur dan lancar.

Bagaimanapun, ada sesetengah lampu isyarat yang kadang kalanya rosak membuatkan pengguna terkeliru untuk terus jalan atau berhenti. Jika sebelum ini lampu isyarat di Seksyen 13 menjadi tumpuan ramai kerana tempoh menunggu yang terlalu lama.

Namun begitu, baru-baru ini rakaman keadaan lampu isyarat ajak ‘bergurau’ yang dikatakan di Melaka pula telah menjadi perhatian ramai. Dalam perkongsian tersebut kelihatan lampu isyarat yang mengira secara menurun untuk bertukar kepada hijau dari merah.

Apa yang menjadi perhatian ramai adalah apabila lampu itu bertukar hijau dan dalam sekelip mata bertukar kepada merah kembali. Berikut adalah rakaman lampu isyarat ajak ‘bergurau’ yang dimuat naik di TikTok oleh seorang pengguna dengan nama akaun shooterpixtures:

Pautan Video

 

Perkongsian rakaman yang dikongsikan ini telah meraih lebih 100 ribu tontonan dan hampir 10 ribu likes. Rata-rata warganet meninggalkan reaksi mereka mengenai rakaman ini di ruangan komen seperti berikut:

“Lampu hijau orang race drag pon lama lagi. Mau dok standby gear 1 rem…”

lampu isyarat ajak bergurau 4

“Eh aku pun macam nak marah..Lagu tu dah kenapa haaaa”

lampu isyarat ajak bergurau 3

“Laaa gerak guna niat je tu”

lampu isyarat ajak bergurau 2

“Nak masuk gear pun tak sempat”

lampu isyarat ajak bergurau 1

 

Sumbershooterpixtures

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Shakira Shakir

Sumber : HCL

 

Be the first to comment on "Lampu Isyarat Ajak ‘Bergurau’. Hijau Tak Sampai Sesaat, Kembali Merah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*