Ada J4ngk!tan Kvman D4lam D4r4h, Adik B0ngsu Ezad Lazim MninggaI Dunia Slepas Bbrapa Minggu Ditldurkan.

 

KUALA LUMPUR : Penyanyi, Ezad Lazim, 42, re.da dengan pemerg1an adik bongsunya, Mohd Rizal Mohamad Lazim, 35, yang mninggal dunia aklbat jngkitan ku.man dalam drah jam 3 petang, hari ini.

Mohd Rizal yang dirwat di Hspital Sultanah Bahiyah, AIor Setar, Kedah, sejak minggu lalu ditldurkan oleh dktor kerana jntung bergerak Iaju serta dike.san ada jngkitan ku.man dalam drah pada 18 September lalu.

Ezad ketika dihubungi berkata, dia re.da dengan pemerg1an itu dan ketentuan Allah buat Allahyrham adiknya.

“Saya tak dapat pun berjumpa arwh walaupun sudah sampai ke Kedah, semalam. Ahli keluarga saya yang lain juga tldak dapat melawat arwh sepanjang dia saklt dan dirwat di hspital,” katanya kepada Harian Metro.

Menerusi Iaporan Harian Metro sebelum ini, Ezad memaklumkan adiknya itu dimasukkan ke hspital berkenaan seIepas ku.rang sihat hampir sebulan aklbat d.emam yang tldak menentu, namun ia bukan disebabkan jngkitan C0vld-19.

Allahyrham Mohd Rizal yang masih bujang bekerja sebagai kakltangan kebudayaan di Universiti Utara Malaysia (UUM), Sintok.

Mohd Rizal juga tinggal bersendirian selepas ibu bapa mereka mninggaI dunia.

Ezad berkata, peng0rbanan Allahyrham pada keluarga sangat besar kerana menjaga ibu bapa di kampung sehingga bapa mereka menghmbuskan nfas terakhlr pada 2019 dan ibu pula pada Ogos tahun lalu.

Salam tkziah. Semoga arwh ditempatkan bsama orang2 soleh. Al fatihah

 

Sumber: hm via DBONGKAR

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber :  terengganutv

 

Be the first to comment on "Ada J4ngk!tan Kvman D4lam D4r4h, Adik B0ngsu Ezad Lazim MninggaI Dunia Slepas Bbrapa Minggu Ditldurkan."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*