Pemandu Pacuan Empat R0da Mavt Tercmpak Selepas TerIanggar I0pak Air.

PEKAN – Seorang lelaki m.aut selepas kenderaan pacuan empat roda dipandunya terba.bas sebelum terbaIik di Kilometer 67, Jalan Kuantan-Segamat berhampiran Simpang Chini di sini awal pagi Khamis.

Dalam n4has kira-kira jam 5.30 pagi itu, mngsa, Mohamad Shaiful Nizam Ismail, 36, tercmpak keIuar dari kenderaannya dan disahkan mninggal dunia di tempat kejadian.

Ketua PoIis Daerah Pekan, Superintendan Mohd Zaidi Mat Zin berkata, hasil s.iasatan awal mendapati kemaIangan berlaku ketika mngsa yang bekerja sebagai pemandu jntera berat dalam perjalanan dari rumahnya di Felda Keratong, Muadzam Shah ke tempat kerja di Kertih, Terengganu.

Lokasi kemaIangan di KM67, Jalan Kuantan-Segamat, Pekan yang meng0rbankan nywa mngsa selepas kenderaan dipandu terbaIik pada awal pagi Khamis.

Menurut beliau, ketika tiba di lokasi kejadian, kenderaan pacuan empat roda jenis Mitsubishi Pajero Sport terIanggar Iintasan air di atas jalan aklbat paip p.ecah.

“Ek0ran itu, kenderaan mngsa hiIang kawaIan lalu berpuslng dan terba.bas sebelum terbaIik ke kanan jalan.

“Mngsa tercmpak keluar dan disahkan mninggal dunia di tempat kejadian,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian di sini pada Khamis.

Mohd Zaidi berkata, myat mngsa dihantar ke Hspital Pekan untuk pr0ses b.edah s.iasat.

“Ke$ disi.asat mengikut Sksyen 41(1)Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

 

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Malaysia Times

Sumber : sinar

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

Be the first to comment on "Pemandu Pacuan Empat R0da Mavt Tercmpak Selepas TerIanggar I0pak Air."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*