Safiey Illias Buat Live Dengan Remaja B4wah Umur, Pensy4rah Buat Lap0ran P0lis

Pensyarah, Prof Madya Dr Rafidah Hanim Mokhtar tampil membuat lap0ran polis terhadap usahawan kosmetik, Safiey Illias ekoran sesi Instagram Live bersama dua remaja bawah umur sekitar pukul 2 pagi Rabu.
 
Menurut Rafidah, laporan tersebut dibuat berdasarkan tiga kes4lahan berkaitan akt4 dan peraturan di Malaysia.
 
“Lap0ran p0lis dibuat ke atas pengguna Instagram SafieyIllias94 yang menjadi host Live Instagram melibatkan 2 kanak-kanak bawah umur.
 
“Lap0ran dibuat melibatkan kes4lahan Akt4 Komunikasi dan Multimedia (AKM) 1998 : Perbuatan berkongsi atau menyebarkan kandungan lucah, Akt4 Kes4lahan Kes4lahan S3ksual Terhadap Kanak-Kanak 2017 dan kes4lahan di bawah OBD (orang belum dewasa) Peraturan-Peraturan Kawalan Hasil Tembakau 2004,” katanya menerusi Facebook.
Tindakan itu dirasakan tepat memandangkan ramai pihak yang terlalu bertolak ansur dan memberi muka kepada golongan Instafamous selama ini.
 
Tegas Rafidah, anak-anak sepatutnya dikawal dan tidak digalakkan mengguna telefon pintar untuk melayari media sosial pada waktu tengah malam sepertimana yang berlaku dalam k3s ini.
 
“Saya rasa kita dah banyak bertolak ansur dengan mereka yang Instafamous ini.
 
“Ibu bapa, kejadian ini berlaku 1.50 pagi. Anak-anak tak sepatutnya menggunakan HP waktu dinihari dan bagi tujuan melawat atau terlibat dalam IG Live sebegini,” kongsinya lagi.
 

Tular sejak awal pagi tadi dua usahawan kosmetik tempatan yang tampil mengadakan sesi siaran langsung di Instagram bersama dua lagi remaja lelaki yang difahamkan masih bawah umur.
 
Dalam sesi berkenaan, mereka seakan-akan memberi galakan agar kedua-dua remaja berkenaan menari seperti di k3lab m4lam selain did4kwa mengajar mereka mengambil b4han terl4rang.
 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Malaysia Times

Sumber : gempak

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment on "Safiey Illias Buat Live Dengan Remaja B4wah Umur, Pensy4rah Buat Lap0ran P0lis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*