Bandlngkan Sijil Degree Dengan D4jal, Zul Yahya Perjelas Berh3ntikan An4k Sekolah

Bekas pelakon Zul Yahya nekad memberhentikan anak-anaknya daripada sekolah demi memberikan pendidikan ag.ama yang lebih mendalam sebagai bekal ke akhlrat.

Jelas Zul, dia tidak menldakkan sistem persekolahan di Malaysia sebaliknya percaya pada ketentuan qada’ dan qadar serta rezeki Allah.“Saya dan isteri berpakat ini jalan yg terbaik.

 
 
 
 
 
Lihat siaran ini di Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Siaran dikongsi oleh Zul Yahya (@zulyahya70)

Hari ini bukan zaman nak kej4r anak dapat berapa A tapi ilmu akhlrat yang masih lagi nipls.

“Mereka memang sudah diberhentikan sekolah. Apa yang dipentingkan adalah ilmu ag.ama. Dalam ag.ama pasti ada kejayaan, bukan di akhlrat tetapi di dunia lagi,” kata Zul Yahya dalam sesi siaran langsung di Facebook baru-baru ini.

Zul yang mendirikan rumah tangga bersama Siti Raihan Mohd Rodzi mempunyai enam cahaya mata dan tiga daripadanya perempuan.

 
 
 
 
 
Lihat siaran ini di Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Siaran dikongsi oleh Zul Yahya (@zulyahya70)

“Ada yang tanya anak-anak nak makan apa nanti? Tak kasihankan anak-anak? Saya percaya pada qada dan qadar. Yakin pada rezeki.

“Dunia semakin tua takkan tak nampak, sistem yang datang kepada kita hari ini luar biasa dan ramai yang rasa boleh hidup lama.

 
 
 
 
 
Lihat siaran ini di Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Siaran dikongsi oleh Zul Yahya (@zulyahya70)

“Saya sendiri sudah berusia 50 tahun, apa akan jadi pada 50 tahun akan datang. Bagaimana agama dalam diri anak-anak kita? Mampukah degree dan master menyel4matkan mereka daripada d4jjal?” s0alnya lagi.

Terdahulu, Zul berkongsi pandangannya untuk tidak meneruskan persekolahan anak-anaknya di Instagram dan Facebook hingga mencetvskan pelbagai keraguan dan pr0v0kasi.

Kami ibu bapa berhentikan anak-anak kami dari sekolah bukan kerana tak ambil ber4t masa depan mereka tapi kami nak anak-anak kami lebih berjaya di akhlrat kelak. Insya-Allah.

“Ilmu akhirat itu lebih penting dari segala-gala ilmu,” tulisnya hingga ditvduh sebagai ekstrlmis ag.ama.Mengambil contoh daripada dirinya sendiri yang tidak punyai sijil persekolahan, Zul menegaskan rezeki akan mencvrah-cvrah sekiranya tidak pvtus usaha.“Sijil pada anak-anak pun belum tentu berikan kehidupan.

Saya pun SRP tak ada, menulis pun tak pandai tapi Allahuakbar, Allah bagi rezeki macam-macam bentuk.“Yang penting usaha, kalau ada sijil tapi malas tak guna juga.“Kita bukan nak t0lak dunia, tapi dunia ini untuk jamb4tan ke akhlrat.

Harus ditekankan pendidikan agama betul-betul dalam kehidupan anak-anak,” katanya yang turut menganggap modul pembelajaran di sekolah ‘tvnggang-terb4lik’.

Sumber:Astro Gempak

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Shakira Shakir

Sumber : http://www.dnq.pw/2021/02/23/bandlngkan-sijil-degree-dengan-d4jal-zul-yahya-perjelas-berh3ntikan-an4k-sekolah/

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

Be the first to comment on "Bandlngkan Sijil Degree Dengan D4jal, Zul Yahya Perjelas Berh3ntikan An4k Sekolah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*