Gambar Usung Ker4nda Rntas Daerah TuIar Semula.

Gombak: Gambar beberapa orang mengu.sung keran.da melepasi batu pengha dang jalan didirikan di Kilometer 20, Jalan Rawang–Sungai Choh bukan kejadian baharu, sebaliknya sudah ditularkan beberapa kali di media sosi4l.

Ketua PoIis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Arifai Tarawe berkata, pihaknya menyedari gambar itu tuIar semula hari ini dan mendapati gambar sama pernah tuIar pada 30 Januari dan 3 Februari lalu.

Menurutnya, sebagai makluman, batu pengha dang itu dipasang pada 13 Januari lalu di sempadan daerah Gombak dan Hulu Selangor apabila Per1ntah KawaIan Pergerakan (PKP) 2.0 dilaksanakan.

“Ia bertujuan menye.kat pergerakan rntas daerah di kawasan itu dan saIah satu inisiatif memvtuskan rantaian jngkitan C0vld 19.

“Pengguna jalan raya sudah dimaklumkan supaya menggunakan jalan alternatif iaitu Rawang Bypass,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Arifai berkata, ketika PKP 1.0, batu pengh4dang sama pernah didirikan di lokasi itu dan dibuka semula apabila PKPB dilaksanakan.

Beliau berkata, orang ramai diminta bekerjasama dan bersabar dalam situasi su.kar berdepan C0vld-19 ketika ini.

“Batu pengha dang itu akan dibuka apabila pergerakan rntas daerah dibenarkan semula,” katanya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Shakira Shakir

Sumber : HM

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

Be the first to comment on "Gambar Usung Ker4nda Rntas Daerah TuIar Semula."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*