PU Riz Tak Dapat Menahan Air Mata Beb4s COV1D-19

Hampir dua minggu menjalani rawat4n dan dikuar4ntin di Hospital Sungai Buloh, pendakwah beb4s dan pelakon, Pencetus Ummah Riz menit1skan air mata apabila dis4hkan negat1f dan beb4s wab4k Cov1d-19 semalam.

PU Riz turut meluahkan rasa syukur apabila disahk4n dia sembuh kerana wab4k tersebut boleh membawa m4ut. Ujarnya lagi, Allah memberi peluang kedua kepadanya dan apabila dijangk1ti wab4k tersebut dia hanya ingat m4ti.

“Saya hanya mampu memanjat kesyukuran kerana sudah pulih sepenuhnya. Saya menit1skan air mata ketika diberitahu ujian COV1D-19 neg4tif, petang semalam. Kita sedia tahu bahaya virvs ini dan boleh mer3ntap ny4wa sekelip mata. Saya seperti diberi peluang kedua untuk hidup.

“Tak din4fikan, hanya ingat m4ti ketika dij4ngkiti COV1D-19. Sepanjang dalam raw4tan, doktor dan jururawat sentiasa memberikan semangat dan minta berfikiran posit1f. Ada jemaah tabligh berpesan, yakin Allah ada bersama kita,” katanya. katanya kepada BH Online.

Dalam pada itu, PU Riz berkata dia sangat merindui keluarganya dan tid4k sabar untuk bertemu mereka. Malah, PU Riz turut menitipk4n pesanan agar hargai keluarga dan nikmat yang diberikan.

“Seronok dapat berjumpa keluarga. Ibu sudah sedia menyambut saya dengan masakan enak. Nikmat ini yang perlu dihargai. J4ngan sampai hil4ng begitu sahaja. Sayangi mereka terutama keluarga tersayang,” katanya.

PU Riz atau nama sebenarnya, Muhammad Haris Mohd Ismail disahk4n posit1f COV1D-19 pada 6 April lalu selepas mengalami dem4m pan4s selama tiga hari.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Media Viral

Sumber : ROTIKAYA

Be the first to comment on "PU Riz Tak Dapat Menahan Air Mata Beb4s COV1D-19"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*